---ANNONCE---
Alle artikler
Kommentar: Mere end hver fjerde CO2-reduktion skal nu hentes via ny teknologiudvikling i bl.a. CO2-lagring og brug. Klimarådet anbefalede ti procent. Lykkes projektet, vil Danmark igen kunne høste stor global grøn hæder, skriver redaktør Joachim Kattrup i denne kommentar.
Danske pensionskasser har investeret i det kinesiske overvågningsfirma Hikvision, som er sanktioneret af USA for overtrædelse af menneskerettigheder. Sagen er et eksempel på risiko for systemisk racisme, som danske investorer og deres pensionskasser med stor sikkerhed kommer til at forholde sig mere til i fremtiden.
Danske investorer har aktier i selskaber som kritiske aktionærer og NGO’er mener understøtter systemisk racisme. ”Det er naturligt for os at vurdere om begivenhederne i USA giver anledning til, om vi skal gøre noget anderledes,” siger Thomas H. Kjaergaard, head of investment governance hos Velliv.
Henrik Poulsen vil slutte som topchef i Ørsted, efter at have demonstreret hvor meget der kan hentes ud af fokusering på én kernekompetence. Ingen andre har i samme tempo som Ørsted formået at forandre en national ”blandet landhandel” til en global grøn specialist.
Med politikernes beslutning om at udbetale indefrosne feriepenge underløber de en milliardfond, som kunne blive en væsentligt spiller på det danske kapitalmarked. Der er brug for den til grønne omstilling, siger rådgivere. Fonden er stadig i spil, hvis politikerne undlader at udbetale indefrosne feriepenge for de sidste to uger ud af fem.
Danske Bank står med endnu en møjsag, efter en politianmeldelse for markedsmisbrug, hvor der i ”stort omfang” er solgt og tilbagekøbt de samme aktier på kundemandater. Finanstilsynet har ikke fundet legitime årsager til transaktionerne.
Hvis en virksomhed ikke er født med et naturligt formål eller en meningsfuldhed, giver det så nogen mening at definere det? Vi rejser spørgsmålet som en eftertanke til en artikel fra McKinsey, hvor konsulenthuset synes at være taget på sengen af den eskalerende coronakrise.
Hvis C20 selskaberne ønskede at kompensere for sidste års klimabelastning, skulle de i henhold til en regnemodel godkendt af Finanstilsynet investere godt 200 mia. kroner i tiltag som for eksempel genskovning.
Sponsorat på antageligt mere end 100 mio. kr. med sejlsportens Formel 1 skal sikre, at Rockwool får mest mulig ud af bl.a. EU’s genrejsningsplan, som lover ”en kæmpe renoveringsbølge” af EU’s bygninger og infrastruktur.
X