---ANNONCE---

Ny EU-rapport: Danmark skraber bunden i at beskytte naturen

Hver sjette år indsamler EU data fra medlemslandende på, hvordan de lever op til EU naturbeskyttelsesdirektiver. Det er den største kortlægning af naturens tilstand i Europa med over bidrag fra over 220.000 mennesker på tværs af EU.

World Energy Outlook 2020: Solenergi bliver den nye konge af verdens...

Det Internatonale Energiagentur (IEA) har udgivet World Energy Outlook 2020. Den fastslår bl.a. at solenergi i de næste ti år kan overtage 80 procent af elmarkedet. Desuden ser IEA en nedgang på 18 procent i energiinvesteringer og kulefterspørgsel vender ikke tilbage til niveauet før Coronakrisen. 

Gensidige anklager om fusk mellem Waturu-CEO og ex-CFO

Problemerne fortsætter med at vælte ind over First North-selskabet Waturu: De seneste uger er dramaet om selskabets seriøsitet gået ind i en ny, ekstrem fase, efter at selskabets CFO Michael Nørgaard først selv sagde op, og derefter solgte alle sine private aktier.

Her er de overbetalte topchefer i dansk erhvervsliv

Denne første rating af over- og underbetalte topchefer i dansk erhvervsliv viser flere interessante forhold: Nemlig at det bestemt ikke er et klart mønster, at de højest lønnede topchefer også er de mest overbetalte.

More than 60.000 shares screened for controversial issues

The Xklude database now represents more than 34 investors with a total asset under management of more than 2,700 billion euros. We have total screened 67534 stocks for controversial issues. These are distributed among 34 investors' stock lists. We have identified 25676 controversial issues.

Her er de mest kontroversielle brancher

De fem mest kontroversielle industrier i verden er ”Banking Service”, ”Coal”, ”Oil & Gas”, ”Food & Tobacco” og ”Electricity Utilities.”  I de fem industrier finder vi således flest selskaber, der er rapporteres koblet til flest kontroversielle temaer.

Klimainvesteringer

Verdensbanken finansierer fossilenergi for mia. af dollars

Verdensbanken kritiseres nu af international klimaorganisation for massivt at finansiere fossilenergi flere steder i verden. Verdensbanken oplyser til Økonomisk Ugebrev, at man ikke længere støtter projekter, som leder efter nye oliefelter. Verdensbanken anerkender dog at de finansierer fossil energidistribution og kapacitetsudvikling for millarder af dollars.

EUs nye 60% CO2-reduktionsmål påvirkede ikke CO2-kvoteprisen

Den ambitiøse klimaafstemning i Europa-Parlamentet sendte ikke CO2-kvotepriserne højere op som ellers flere analytikere havde forventet. Den foreløbig afstemning, der fandt sted tirsdag aften, viste, at flertallet støtter et højere emissionsreduktionsmål på 60%. Det kom som en positiv overraskelse, da mange forventede et 55% mål.

Erhvervslivet den store vinder i regeringens nye klimapolitik

Regeringen satser primært på udvikling af nye teknologier frem for brug af velkendte metoder. Regeringens klimaprogram er en stor sejr for erhvervslivet, og millioner af grønne statsstøttekroner flyder allerede til landets største og mest CO2-udledende virksomheder.

Grønne aktier

Vestas’ oplagte strategiske træk: Fuld kontrol med havmøller

Det næste logiske skridt for Vestas må være, at koncernen sikrer sig fuldt udbytte af det boomende marked for offshore vindkraft. Vestas må købe Mitsubishi Heavy Industries ud af MHI Vestas – joint venturet, der sælger havmøller for 9 mia. kr. om året. Nu er det måske blevet muligt.

Large Cap & ESG

Toplederinterview

Vi føler, at der bliver stillet større krav til selskabernes samfundsansvar, bæredygtighed, grøn omstilling og purpose. Og det er en drivkraft, som er blevet endnu stærkere efter coronakrisen.

Lars Frederiksen

Formand Komitéen for God Selskabsledelse

Ingen Events LigeNu

Kommentar

Danske pensionskasser tungt investeret i globale hvidvaskbanker

De største nordiske institutionelle investorer har store aktie- og obligationsinvesteringer i stort set alle internationale banker, der blev afsløret for at hvidvaske kriminelles penge for milliarder. Redaktør Joachim Kattrup reflekterer over pensionskassers støtte til problembankerne.

Kommentar: Samfundskontrakten går begge veje, Kent Damsgaard!

Forsikring & Pensions nye direktør Kent Damsgaard mener, at pensionssektorens tilsagn om klimainvesteringer for 350 mia. kr. allerede lever op til ”samfundskontrakten.” Men Kent Damsgaard nævner ikke, at pensionssektoren også har massive investeringer i kul- og olieselskaber.

ESG NYT

Aktivt ejerskab

Podcast

Temaer

KlimaBarometer

KlimaBarometer Q1 - 2020

Klimabarometer for første kvartal 2020 viser en beskeden fremgang - fra neutral position i sidste kvartal kravler barometeret akkurat i plus i første kvartal 2020. “KlimaBarometeret” viser på baggrund af ni underliggende indikatorer den bæredygtige udvikling i Danmark i forhold til erhvervstillidsindikatoren fra Danmarks Statistik.

X