---ANNONCE---
Alle artikler
Hver sjette år indsamler EU data fra medlemslandende på, hvordan de lever op til EU naturbeskyttelsesdirektiver. Det er den største kortlægning af naturens tilstand i Europa med over bidrag fra over 220.000 mennesker på tværs af EU.
Det Internatonale Energiagentur (IEA) har udgivet World Energy Outlook 2020. Den fastslår bl.a. at solenergi i de næste ti år kan overtage 80 procent af elmarkedet. Desuden ser IEA en nedgang på 18 procent i energiinvesteringer og kulefterspørgsel vender ikke tilbage til niveauet før Coronakrisen. 
Problemerne fortsætter med at vælte ind over First North-selskabet Waturu: De seneste uger er dramaet om selskabets seriøsitet gået ind i en ny, ekstrem fase, efter at selskabets CFO Michael Nørgaard først selv sagde op, og derefter solgte alle sine private aktier.
Denne første rating af over- og underbetalte topchefer i dansk erhvervsliv viser flere interessante forhold: Nemlig at det bestemt ikke er et klart mønster, at de højest lønnede topchefer også er de mest overbetalte.
De fem mest kontroversielle industrier i verden er ”Banking Service”, ”Coal”, ”Oil & Gas”, ”Food & Tobacco” og ”Electricity Utilities.”  I de fem industrier finder vi således flest selskaber, der er rapporteres koblet til flest kontroversielle temaer.
Verdensbanken kritiseres nu af international klimaorganisation for massivt at finansiere fossilenergi flere steder i verden. Verdensbanken oplyser til Økonomisk Ugebrev, at man ikke længere støtter projekter, som leder efter nye oliefelter. Verdensbanken anerkender dog at de finansierer fossil energidistribution og kapacitetsudvikling for millarder af dollars.
Mange virksomheder offentliggør stolt, at de ligger blandt de bedste i opgørelser af ESG-ratings. Men pas på: ESG-ratings er ikke altid retvisende. Det er blot en af de fælder, virksomheder kan falde i, når de i bedste mening prøver at løfte et samfundsansvar.
Novo Nordisks Lars Fruergaard Jørgensen og A.P. Møller-Mærsks Søren Skou er blandt de absolutte lønmæssige sprintere. Det viser Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af Top 100 CEO-lønninger i dansk erhvervsliv.
Regeringen satser primært på udvikling af nye teknologier frem for brug af velkendte metoder. Regeringens klimaprogram er en stor sejr for erhvervslivet, og millioner af grønne statsstøttekroner flyder allerede til landets største og mest CO2-udledende virksomheder.
X