15 ud af 16 danske pensionskasser har investeret i Johnson & Johnson

  Johnson & Johnson blev 24. august dømt ved en civil domstol ved Cleveland County i staten Oklahoma. I sin dom skriver dommeren, at Johnson & Johnson havde deklareret ”falske, vildledende og farlige markedsføringskampagner”, som har ”forårsaget eksponentielle stigninger i antallet af afhængige, dødelige overdoser” og babyer, ”der fra fødslen bliver udsat for opioider”.

  Dommeren idømte Johnson & Johnson en bøde på 572 millioner dollars. I dommen blev der også lagt vægt på, at medicinalfirmaet har været samfundet til plage.

  Det oplyser TV 2, der har kontaktet de danske pensionselskaber for at høre, hvorfor de investerer pensionsmidler i et firma, der bliver holdt medansvarlig for den amerikanske opioidepidemi.

  Næsten samstemmende svarer de, at de tager sagen meget alvorlig og følger den tæt. Men at de for nuværende ikke vil sælge deres aktier, da de først vil prøve at påvirke Johnson & Johnson indefra gennem dialog.

  Samlet set ejer de danske pensionsselskaber kun en lille andel af Johnson & Johnson, som er en af medicinalindustriens giganter med en omsætning på 552 milliarder kroner.

  Men pensionskasserne kan gå sammen med de mange andre småaktionærer og dermed danne en fælles, kritisk stemme – hvilket flere af de adspurgte selskaber også forsøger.

  Læs pensionsselskabernes svar her

  https://nyheder.tv2.dk/business/2019-10-16-danske-pensionskasser-er-tungt-investeret-i-udskaeldt-amerikansk-medicinalfirma