2 ud 3 danskere ønsker klimamærkning af digitale tjenester

  2 ud 3 danskere, 66 procent, ønsker klimamærkning af digitale tjenester, viser en ny Gallup-undersøgelse, som datacenteroperatøren DigiPlex har fået gennemført.

  I pressemeddelelsen oplyser Gisle M. Eckhoff, CEO hos DigiPlex, at “Langt de fleste danskere ønsker at træffe grønne valg og reducere klimapåvirkningen – selv på internettet udtaler, Hver gang vi streamer en TV-serie, bruger de sociale medier eller logger på netbanken starter en proces i et datacenter, som bruger el og udleder CO2.”

  I dag anslås datacentre og digital infrastruktur at stå for 3 procent af det globale elforbrug og 2 procent af verdens samlede CO2 udslip. CO2 udledningen fra datacentrene globalt ligger allerede på niveau med flyindustrien, og hvis udviklingen fortsætter i samme takt fra datacenterindustrien, forventes dataindustrien at stå for 20 procent af det globale elforbrug og 5,5 procent af CO2 udledningen i løbet af de næste 5-10 år.

  Gallup-undersøgelsen viser, at 2 ud 3 danskere, 66 procent, ønsker klimamærkning af de digitale tjenester og tilsvarende udtrykker 66 procent, at det er vigtigt, at de digitale tjenester har så lille en klimapåvirkning som muligt.Hvis du streamer en film gennem et energikrævende datacenter, som er baseret på kulproduceret el, så påvirker det i allerhøjeste grad klimaforandringerne.

  Dagens forbrugere ønsker derfor i langt højere grad at træffe grønne valg, selv når vi snakker om anvendelsen af de forskellige tjenester på internettet, siger Gisle M. Eckhoff, CEO hos DigiPlex.

  Samtidigt er kun en tredjedel, 33 procent, klar til at bruge internettet og de digitale tjenester mindre, også selvom det ville reducere den negative klimapåvirkning.

  “Brugen af internettet er en naturlig del af hverdagen, som kun få kan eller vil undvære. Men forbrugerne kan i stedet stille krav til udbyderne, om at deres digitale tjenester skal være klimasmarte, energieffektive, gøre brug af vedvarende energi og forårsage mindst mulig CO2 udledning. Derfor er det heller ikke en overraskelse, at 68 procent ønsker, at udbyderne skal rapportere deres elforbrug og klimapåvirkning i f.eks. årsrapporten,” siger Gisle M. Eckhoff.