Aktionærer lægger pres på BlackRock, Vanguard, JPMorgan og T Rowe Price

    De største amerikanske kapitalforvaltere, BlackRock, Vanguard, JPMorgan og T Rowe Price, bliver nu udfordret på deres manglende klimahandlinger. Kapitalforvalterne skal svare på kritiske spørgsmål på egne generalforsamlinger, skriver Financial Times.

    Verdens største investorer kommer under hårdt pres på den rolle, de spiller i klimaforandringer, da fokus på at tackle den globale opvarmning nu i stigende grad flytter videre fra over olie, gas og minedrift til de selskaber, der finansierer fossile brændstofproducenter.

    En koalition af aktionærer har rettet blikket mod BlackRock , Vanguard, JPMorgan og T Rowe Price, fire af verdens største fondshuse, på deres afstemninger om klimaændringer. Aktionærer har indgivet beslutninger hos de fire kapitalforvaltere forud for den årlige mødesæson i 2020 og opfordrer fondshuse til at gennemgå deres afstemningspolitik i klimaforhold.

    https://www.ft.com/content/8aade207-09bc-41a7-9f0a-24417882f1bc?fbclid=IwAR3ZDPrVSqj94_TAP9Togl2cz-zzYA6NruTX6_ZOyvRar6TWVI_uQYTb7mA