AP Pension lancerer bæredygtig produktlinje

  AP Pension oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet lancerer en ny produktlinje, AP Bæredygtig, så pensionsselskabets kunder kan spare op med særligt fokus på bæredygtighed.

  Den nye produktlinje, som er udviklet i samarbejde med fintech-virksomheden Matter, er kendetegnet ved, at investeringerne dels bidrager kraftigt til en grøn omstilling og dels støtter en række af FN’s verdensmål,. AP Pension tror så meget på den nye produktlinje, der er den første af sin art i Danmark, at nye medarbejdere i AP Pension automatisk får investeret 25 procent af deres pension i AP Bæredygtig.

  Tilbage i 1987 definerede FN, at bæredygtighed er: ”… en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension fortæller, at netop denne definition har været en af inspirationskilderne til AP Bæredygtig.

  – FN’s definition af bæredygtighed er bredt formuleret, og den er samtidig vedkommende, relevant og nem at forstå – derfor har vi valgt at kalde vores nye produktlinje AP Bæredygtig. Vi ønsker at påvirke den globale udvikling i en mere bæredygtig retning, og det oplever vi også, at vores kunder og danskerne generelt gerne vil, siger investeringsdirektøren og fortsætter:

  – Tidligere skulle man selv stå for at sammensætte sine investeringer, hvis man ville investere sin pension med særligt fokus på bæredygtighed, men med AP Bæredygtig går vi skridtet videre og gør det nemt for kunderne. Det betyder, at kunderne får præcis de samme valgmuligheder i AP Bæredygtig, som de har i deres firmapension i dag. Kunderne kan vælge at spare op i livscyklus, hvor AP Pension automatisk trapper risikoen ned med alderen eller i faste profiler, hvor de selv styrer risikoen.

  Støtter i særlig grad en grøn omstilling og FN’s verdensmål

  Investeringerne i AP Bæredygtig er særligt udvalgte og lever op til en række konkrete krav om bæredygtighed. Et eksempel er obligationerne i produktet, der alle er såkaldte ”green bonds”, som finansierer grønne projekter, der bidrager positivt til en grøn omstilling.

  Aktiebeholdningen forvaltes af BankInvest og er kendetegnet ved, at mere end 60 procent af selskabernes samlede omsætning er forbundet med et eller flere af FN’s 17 verdensmål på områder som eksempelvis bæredygtig energi, klimabeskyttelse eller sundhed. Til sammenligning er kun cirka 10 procent af selskabernes omsætning forbundet med verdensmålene i en bred, global investeringsfond. Aktiebeholdningens samlede CO2-aftryk vil samtidig være 50 procent mindre end i en bred, global investeringsfond.

  – Vi har selvfølgelig en eksklusionsliste med selskaber, vi ikke ønsker at investere i, men den store forskel mellem AP Bæredygtighed og vores andre produkter ligger i den måde, vi laver positive tilvalg af investeringer på. Vi fokuserer på aktiver, der i særlig grad bidrager til den grønne omstilling og verdensmålene, siger Ralf Magnussen.

  I tillæg til aktier og obligationer investeres der også i såkaldte alternativer, hvor målsætningen er at understøtte en bæredygtig udvikling. Cirka 60 procent af de alternative investeres fx i vedvarende energi som havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter Paris-aftalens mål i særlig grad. Der investeres også i bæredygtigt byggeri i Danmark samt i skov, der er certificeret bæredygtigt.

  Strategisk samarbejde med Matter

  I forbindelse med udviklingen af AP Bæredygtig, har AP Pension indgået et strategisk samarbejde med fintech-virksomheden Matter.

  Matter har bidraget til udviklingen af bæredygtighedskriterierne for de forskellige aktivklasser i AP Bæredygtig, både for aktie- og obligationsporteføljerne, samt for investeringerne i skovbrug, ejendomme og vedvarende energi. Parterne vil desuden arbejde på at gøre det muligt for AP Pensions kunder at følge den miljømæssige effekt af deres opsparing via Matters digitale platform.

  – Sammen med AP Pension glæder vi os til at sætte nye standarder for bæredygtighed i den danske pensionsbranche – både ved at løfte barren for bæredygtighed og ansvarlighed, samt ved at give kunderne mulighed for at følge med i deres bæredygtige portefølje på nye måder, siger Niels Fibæk-Jensen, CEO og medstifter af Matter.

  Nye medarbejdere sparer 25 procent op i AP Bæredygtig

  I AP Pension ønsker ledelsen at synliggøre, at man kan bruge sin pensionsformue til at gøre en positiv forskel. For at motivere medarbejderne i selskabet til selv at tage stilling til bæredygtighed, vil alle nye medarbejdere automatisk få placeret en fjerdedel af deres pensionsindbetalinger i AP Bæredygtig. Alle medarbejdere, nuværende såvel som nye, kan dog vælge at placere en del af eller hele deres pension i det nye produkt.

  – Vi oplever, at der er stor interesse blandt vores kunder for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde en løsning, der gør det nemt at gøre en positiv forskel med pensionen. Samtidig har vi også ønsket at give vores egne medarbejdere et incitament til at tage stilling til bæredygtighed, derfor får nye medarbejdere fremover automatisk placeret en fjerdedel af pensionen i AP Bæredygtig.