Bill og Melinda Gates: klimaændringer og fremme af ligestilling er nu topprioritet

    Bill og Melinda Gates, medstiftere af verdens største private fond, sagde at bekæmpelse af klimaændringer og fremme af ligestilling mellem kønnene vil være fremtrædende emner i deres filantropi fremover.

    I et brev til 20-års jubilæum for stiftelsens begyndelse sagde parret, at klimaet er fremkommet som et vigtigt emne for Microsoft Corp.s medstifter, mens ligestilling mellem kønnene er blevet et fokus for hans kone.

    Fonden planlægger at arbejde på teknologier til sænkning af kulstofemissioner – inklusive ideer, der kan levere nul-emission energi billigt til lande med lav indkomst – og om måder at hjælpe sårbare befolkninger som livsboere til at tilpasse sig klimaændringer.

    ”At tackle klimaændringer vil kræve historiske niveauer af globalt samarbejde, hidtil usete mængder af innovation i næsten alle sektorer i økonomien, udbredt anvendelse af nutidige rene energiløsninger som sol og vind og en samlet indsats for at arbejde med de mennesker, der er mest sårbare over for en varmere verden, ”skrev Bill Gates, der blev rangeret af Bloomberg Billionaires Index som verdens næststørste mand.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-10/bill-melinda-gates-add-climate-gender-to-foundation-priorities?cmpid=BBD021020_GREENDAILY&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_term=200210&utm_campaign=greendaily