Blockchain kan forhindre korruption

    Blockchain kan forhindre korruption i fordelingen af nødhjælp i flygtningelejre. Dette og andre eksempler på brug af teknologi i kampen mod korruption kan man læse om i en ny rapport der blev præsenteret under International International Anti-Corruption Conference (IACC) d. 22. okt.

    Digitaliseringen giver nye redskaber til at bekæmpe korruption, men det er ikke altid uden risici. I forbindelse med den internationale anti-korruptionskonference i Bella Center, præsenterer udviklingsminister Ulla Tørnæs i dag konklusioner fra rapporten “Code to Integrity: digital avenues to anti-corruption – also for her!”

    Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler: ”Med de digitale teknologier har vi fået nogle nye værktøjer i redskabskassen til at bekæmpe korruption. Med rapporten ønsker vi at starte en diskussion om potentialer og dilemmaer. Der er på den ene side enorme muligheder og på den anden side skal vi ikke glemme de risici, der følger med. Rapporten har særligt fokus på, hvordan brugen af digitale teknologier kan komme til at forstærke eksisterende skel mellem mænd og kvinder i udviklingslande. Simpelthen fordi kvinder generelt har ringere adgang til internettet, mobilteknologi og digitale løsninger. Denne ubalance skal tænkes ind fra start, så vi også får kvinderne med, når vi bringer digitale løsninger i spil – også i anti-korruptions initiativer”.

    https://via.ritzau.dk/data/attachments/00620/9a935dab-f6fb-4ac9-9a53-ae40dcbc5922.pdf

    https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-rapport-har-fokus-pa-digitale-instrumenter-i-kampen-mod-korruption?publisherId=2012662&releaseId=13562731