C20 selskaber halter efter på ligestilling

  De danske C20-selskaber får smæk i ny rapport om ligestilling mellem kønnene. En anderledes rekruttering kan sikre bedre balance, skriver Børsen.

  Ligestillingen i Danmark får ingen berømmelse. Det viser en Eu finansieret rapport fra data og analysehuset Equileap, der har analyseret ligestillingsdata fra de 255 største børsnoterede selskaber i Europa og vurderet dem ud fra 19 kriterier, f.eks. antallet af kvinder i ledelser, bestyrelser, lønforhold og politikker om sexchikane.

  “Sandheden om Danmark er, at vi sakker bagud, når det gælder ligestil- ling mellem kønnene, og det er sådan set ikke så slemt blandt de børsnoterede selskaber, det er meget værre blandt de mindre og ikke børsnote- rede selskaber,” siger Nina Smith, formand for Forenet Kredit og professor i nationaløkonomi på Aarhus Universitet.

  Hvad angår problematikken med ligeløn mellem kønnene, hvor der lige nu er et gab på 16 pct., vil lønstatistikker kunne drive en udvikling, vurderer Nina Smith, der har forsket i ligestilling i 40 år.

  “Det er altid ekstremt befordrende at få data på tingene, men vi kommer ikke meget længere i den diskussion. Der er langt mere perspektiv i at fokusere på at få kvinderne frem i ledelser og bestyrelser, så de kan være med til at bestemme, f.eks. om lønforhold og forfremmelser.”

  Rapportens resultater kommer heller ikke bag på Sara Louise Muhr, professor på CBS i organisation og HRM og forfatter til bogen “Ledelse af køn”.

  “Vi er først de seneste år begyndt at tage kønsligestilling rigtigt seriøst som et strategisk, vigtigt punkt – at det ikke bare er noget, man gør for at “hjælpe” kvinderne ud fra et moralsk synspunkt, men noget, man beslutter på topplan, ud fra at det er den rigtige og forretningsmaessige mest fornuftige, strategiske beslutning,” siger Sara Louise Muhr og pointerer, at italesættes kønsligestilling som hjælp til kvinders karriere, reproduceres stereotypen: At kvinder ikke er naturlige ledere.

  https://borsen.dk/nyheder/investor/c20-selskaber-halter-efter-paa-ligestilling