Carlsberg kritiseres for sin håndtering af bestikkelsessagen

  I følge Berlingske kritiseres Carlsberg af en whistleblower-organisation for sin håndtering af sagen om indiske bestikkelsesanklager. Selv siger Carlsberg, at sagen blev taget alvorligt.

  Bryggeriet holder på, at der er blevet ageret efter bogen i håndteringen af en fratrådt ledende medarbejder fra et Carlsberg-bryggeri i Indien.

  Den fratrådte medarbejder fortalte om nøglefigurer i det indiske datterselskab, der var dybt involverede i systematisk bestikkelse af lokale embedsmænd. Efter det iværksatte Carlsberg sin egen undersøgelse af anklagerne.

  Anders Koustrup Kærgaard, der er næstformand i whistleblower-organisationen Veron, mener dog snarere, at Carlsbergs håndtering af den fratrådte medarbejders advarsler er kritisabel.

  – Det er alvorlige beskyldninger, som whistlebloweren rejser i henvendelserne. Så alvorlige og detaljerede, at Carlsberg burde have anmeldt det til myndighederne – også selvom vedkommende krævede økonomisk kompensation for at udlevere beviserne, siger han til Berlingske Business.

  https://finans.dk/erhverv/ECE11626724/carlsberg-kritiseres-for-haandtering-af-bestikkelsessag-i-indien/