Christian Hyldahl har deltaget i kontroversielle udbyttehandler

  Direktøren for ATP, der er en offentlig pensionsordning for alle danskere, har selv deltaget i kontroversielle udbyttehandler, der ved dom er blevet underkendt af Højesteret i Schweiz.

  Direktøren for ATP, der er en offentlig pensionsordning for alle danskere, har selv deltaget i kontroversielle udbyttehandler, der ved dom er blevet underkendt af Højesteret i Schweiz.

  Direktør Christian Hyldahl er uenig i dommen, men erkender samtidig at han ikke ville gentage handlerne i dag.

  Handlerne skete i 2006 og 2007, mens Christian Hyldahl var chef for aktieafdelingen i Nordea.

  Hård kritik af Hyldahl
  Handlerne i Nordea er ikke direkte en del af de afsløringer, som DR og en række andre medier har bragt den seneste uge, og hvor der i en række tilfælde er tale om formodet svindel.

  Men dommen fra Schweiz slår fast, at der var tale om uretmæssige forsøg på at hæve udbytteskat. Sagen har medført hård kritik af Christian Hyldahl og endte med tilbagebetaling af store beløb til den schweiziske statskasse.

  Nordea i Danmark købte schweiziske aktier for et milliardbeløb og fik udbetalt udbytte fra dem. Med udgangspunkt i en dobbeltbeskatningsaftale mellem de to lande krævede Nordea så den schweiziske skat på udbyttet betalt tilbage.

  Efter et langt retsopgør slog den schweiziske højesteret fast, at Nordea ikke var berettiget til tilbagebetalingen og et stort beløb skulle betales tilbage.

  – Intentionerne med dobbeltbeskatningsaftaler er jo gode. De skal sikre, at man kan investere på tværs af landegrænser. Men den intention omfatter ikke denne type handelsstrategier. Det er en norm, som har ændret sig for mig, siger Christian Hyldahl.

  Er det moralen, der har ændret sig?

  – Ja. I dag tager man mere hensyn til intentionen med loven frem for at holde sig til det trykte bogstav.

  https://www.dr.dk/nyheder/penge/pensions-direktoer-om-udbyttehandler-jeg-ville-ikke-goere-det-samme-i-dag