Corporate Knights: Ørsted er verdens mest bæredygtige virksomhed

  Ørsted, den globale leder inden for offshore vind, overkonkurrerede mere end 7.300 globale virksomheder med en omsætning på milliarder dollars for at placere sig nr. 1 på Corporate Knights’ 2020-indeks for de globale 100 mest bæredygtige virksomheder i verden. Ørsted bliver det første energiselskab, der nogensinde har toppet indekset.

  Ørsted oplyser:

  For Ørsted er placering som den mest bæredygtige virksomhed i verden en anerkendelse af dens strategiske og grundlæggende forretningsomdannelse fra fossile brændstoffer til grøn energi i det sidste årti. 

  Henrik Poulsen, administrerende direktør for Ørsted, siger:
  “Vi er enormt stolte over at være verdens mest bæredygtige virksomhed. Fra vores oprindelse som et traditionelt fossilt brændstofbaseret energiselskab har vi omdannet til et af de største virksomheder inden for vedvarende energi i verden. Hver dag leverer vi grønne energiløsninger i skala for at bekæmpe klimaforandringer, den tids udfordrende udfordring. “

  Siden 2006 har virksomheden reduceret kulstofemissioner fra sin energiproduktion og drift med 83% og vil i det væsentlige være kulstofneutral i 2025. I dag bringer havvindparker fra Ørsted grøn energi til mere end 13 millioner mennesker, og Ørsted sigter at vokse dette antal til 50 millioner mennesker i 2030.

  Ørsteds evne til at vokse sin forretning markant og samtidig reducere sine CO2-emissioner har været vigtig for at nå toppen på Global 100-indekset.

  Den nødvendige ændring mod vedvarende energi

  Ørsted besluttede at ændre sin forretningsmodel for et årti siden og indså, at det ikke ville være bæredygtigt at have fossile brændstoffer som kernevirksomhed på lang sigt. Virksomheden har siden været med til at drive udbygning af offshore vind i industriel skala og er vokset til at være verdens førende inden for offshore vind og et af de hurtigst voksende energiselskaber i verden. 

  Offshore vind er nu betydeligt billigere end nybyggede kul- eller gasfyrede kraftværker i de fleste dele af verden, hvilket gør det til en nøgleteknologi i den globale overgang til grøn energi. Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) har havvindmuligheder potentialet til at levere grøn energi til hundreder af millioner mennesker . Næsten 75% af alle globale drivhusgasemissioner stammer dog stadig fra fossilbaseret energi, og CO2-emissionerne fortsætter med at stige.

  “Mens vi er taknemmelige for at blive udnævnt til den mest bæredygtige virksomhed i verden, foretrækker vi at se verden udvikle sig mere bæredygtigt. De globale drivhusgasemissioner er steget i årtier og er nu på deres højeste niveau nogensinde. Vi har ingen tid til at miste, hvis vi vil stoppe den globale opvarmning og halvere den globale emission inden 2030 som anbefalet af videnskaben, ”siger Henrik Poulsen.

  Han fortsætter: “Vi har de nødvendige grønne teknologier til rådighed for at omdanne verdens energisystemer. Lande og virksomheder skal samarbejde og tage dristige skridt for at fremskynde den grønne transformation, reducere deres emissioner og begrænse den globale opvarmning til 1,5 C. Som jeg ser det skylder vi de nuværende og ikke mindst kommende generationer. “

  Dekarbonisering til styring af strategi
  Da Ørsted satte sit første dekarboniseringsmål for ti år siden, vurderede virksomheden, at det ville tage tredive år at omdanne fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Siden da er kulstofreduktion og grøn transformation blevet Nordstjernen i Ørsteds strategi, hvilket hjælper Ørsted med at gennemføre den grundlæggende transformation på blot et årti.

  Med en klar plan for i det væsentlige at opnå kulstofneutral energiproduktion og drift, går Ørsted nu i gang med den næste grænse i sin dekarboniseringsrejse ved at lancere et nyt program til reduktion af kulstofemissioner i sin forsyningskæde.

  ”Vi styrker samarbejdet med vores største og vigtigste leverandører for at samarbejde med dem om at reducere deres emissioner i tråd med videnskaben og tilskynde dem til at køre deres aktiviteter på grøn energi,” siger Henrik Poulsen og fortsætter:

  “Ørsted er blevet en bæredygtig og lønsom virksomhed ved at gøre distribution af grøn energi til grundstenen i vores forretningsstrategi. Virksomheder, der ikke griber ind for at dekarbonisere, risikerer at se deres forretningsmodeller komme under pres i fremtiden. Vi opfordrer alle virksomheder til at gøre dekarbonisering til en kerne del af deres strategi. “