Danske Invest ekskluderer tobak

  Drevet af ambitionen om at imødekomme kundernes behov vil Danske Invest ikke længere investere i tobaksselskaber. Den nye investeringsrestriktion vil blive implementeret i Danske Invests fonde i den kommende tid efter den 19. november 2019, oplyser Danske Invest.

  Investorernes behov er under konstant forandring på tværs af Norden. Det gælder også synet på tobak, hvor det bliver mere og mere udbredt, at både institutionelle og private kunder ikke ønsker det som en del af deres investeringer. Det står klart efter løbende dialog og spørgeundersøgelser med kunder i de nordiske lande.

  Forbeholdet overfor tobak er en holdning, der ligger på linje med den feedback, der er kommet fra en række af Danske Invests institutionelle kunder. Derfor stopper Danske Invest nu med at investere i tobak på tværs af alle foreningens fonde. Det gælder både de aktivt og passivt forvaltede fonde.

  Tobaksrestriktionen i Danske Invest
  Definition: Tobaksprodukter er produkter, der helt eller delvist er lavet af bladtobak. Tobaksprodukter omfatter også elektroniske cigaretter og andre “next generation” tobaksprodukter.

  Kriterie: Der investeres ikke i selskaber med en omsætning på over 5% fra tobaksprodukter.

  Ekskluderede selskaber: baseret på tobaksdefinitionen samt kriteriet vil 66 selskaber blive ekskluderet.


  Tobak føjes til tre andre restriktioner
  Tobaksrestriktionen omfatter både aktie- og obligationsinvesteringer for alle Danske Invests fonde og vil blive implementeret i den kommende tid efter den 19. november 2019. Restriktionen af tobak bliver føjet til Danske Invests eksisterende investeringsrestriktioner, der allerede gælder over for selskaber, der bygger hovedparten af deres omsætning på termisk kul, tjæresand og kontroversielle våben.

  “Som investeringsforening er det centralt for os at lytte til investorerne og deres forventninger. Samtidig vil eksklusionen ikke underminere vores ambition om og mulighed for at levere attraktive og risikojusterede afkast,” siger Robert Mikkelstrup, der er administrerende direktør i Danske Invest.

   

  Danica dropper også tobakken

  Kunderne i Danica Pension vil hellere undgå tobaksselskaber end olieselskaber, forklarer Danicas investeringsdirektør Anders Svennesen til mediet Finans.dk d. 19.11.2019

  Landets næststørste kommercielle pensionsselskab Danica Pension vil ikke længere investere kundernes penge i tobak og har derfor ekskluderet 66 internationale selskaber. Sådan lyder det fra investeringsdirektør Anders Svennesen, der fortæller, at det er et ønske fra kunderne, der har fået investeringsfolkene til at agere i folkesundhedens tjeneste.

  https://finans.dk/finans2/ECE11765433/danica-ekskluderer-tobaksaktier-mcdonalds-og-olieselskaberne-taenker-man-over/?ctxref=ext