Danske Bank tilsutter sig FN’s principper for bæredygtig bankvirksomhed

  Danske Bank har netop tilsluttet sig FN’s principper for bæredygtig bankvirksomhed, der er udviklet af United Nations Environment Programme Financial Initiative (UNEP FI). Det skriver banken på sin hjemmeside.

  Videre skriver Danske Bank:

  I tråd med strategi for samfundsansvar og bæredygtighed 
  Danske Banks strategi for samfundsansvar og bæredygtighed stemmer godt overens med målene for FN’s principper for bæredygtig bankvirksomhed, hvilket gør det muligt at fokusere på en stærk eksekvering af principperne, især når det gælder bæredygtig finans.

  “Gennem de seneste år har vi haft stigende fokus på, hvordan vi med vores finansielle løsninger kan bidrage til en bæredygtig udvikling. For eksempel har vi styrket arbejdet med at integrere ESG i vores investerings- og låneprocesser. Vi arbejder også på nye løsninger som grønne lån og grønne obligationer, der kan hjælpe vores kunder til en grønnere økonomi”, siger Jeanette Fangel Løgstrup, chef for Societal Impact and Sustainability i Danske Bank. Hun fortsætter:

  “Der er imidlertid meget mere, vi kan gøre for til fulde at drive vores forretning på en endnu mere bæredygtig og ansvarlig måde. I de kommende år vil vi fortsat analysere og vurdere vores påvirkning af samfundet og tage de nødvendige tiltag, så vi fremmer en bæredygtig udvikling. Det ultimative mål er at sikre, at samfundsansvar og bæredygtighed bliver en naturlig del af alt, hvad vi gør, og det giver principperne en god ramme for”.