Danske privatinvestorer går efter bæredygtige investeringer

  Hele 83 pct. af de danske privatinvestorer vil gerne investere bæredygtigt, viser en ny undersøgelse, skriver FinansWatch.

  Kvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. https://finanswatch.dk/Finansnyt/article11272908.ece.
  Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser.

  Langt de fleste danske investorer – hele 83 pct. – vil gerne sætte deres penge i bæredygtige investeringer. Det viser en ny undersøgelse som analyseinstituttet Kantor Gallup har lavet for Finans Danmark og Investering Danmark, skriver Jyllands-Posten. Desuden viser undersøgelsen, at to ud af tre investorer er villige til at gå på kompromis med afkastet i nogen grad, når pengene går til bæredygtige projekter. Det går fint i tråd med opfattelsen hos Finans Danmark, der oplever en stigende interesse på området, ifølge mediet.

  “Herhjemme er der en stigende forventning om, at den finansielle sektor skal være med til at fremme en bæredygtig samfundsudvikling. Det er en dagsorden, den finansielle sektor gerne vil understøtte. Den finansielle sektor er en vital del af vores samfundsstruktur, og derfor er det helt afgørende, at den finansielle sektor bliver en proaktiv medspiller i kampen for en bæredygtig og grøn omstilling,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing hos Finans Danmark, til Jyllands-Posten.

  Analysen er baseret på svar fra flere end 2000 investorer, der ejer aktier gennem landets banker.

  https://finanswatch.dk/Finansnyt/article11272908.ece