DVCA kårer sig selv som Danmarksmester i bæredygtighed

  Kapitalfondenes virksomheder er danmarksmestre i samfundsansvar, skiver brancheforeningen DVCA om sine medlemmer blandt venture- og kapitalfonde.

  I pressemeddelelsen kan man læse, at “DVCA’s analyse viser, at danske kapitalfondsejede virksomheder målt på tilslutningen til UN Global Compact, der forpligter deltagende virksomheder til målrettet at arbejde med samfundsansvaret, er mere end 7 gange mere repræsenteret i forhold til de virksomheder, der ikke er ejet af en kapitalfond.

  Næstformand i DVCA og Managing Partner i kapitalfonden Polaris Equity, Jan Kühl udtaler:

  “I gamle dage sagde man, at ”The business of business is business”. Det tror jeg ikke på. Jeg tror på, at vi alle er en del af noget større. Og derfor er jeg også stolt af, at danske kapitalfondsejede virksomheder er overrepræsenteret i forhold til de virksomheder, der ikke er ejet af kapitalfonde.”

  Jan Kühl fortsætter:

  “De fleste overser, at kapitalfondenes største investorer er dig og mig gennem vores pensionskasser. Ansvarlighedsdagsordenen blandt de danske kapitalfonde er drevet frem af et fælles ønske på begge sider af bordet om ansvarlig virksomhedsdrift. Det overses alt for ofte.”

  Der er pt. ca. 300 – primært mellemstore – danske virksomheder, som er ejet af en kapitalfond. 40 af disse virksomheder har tilsluttet sig UN global Compact – svarende til 13,5 pct. I den sammenlignelige gruppe af danske virksomheder, har 1,9 pct. svarende til 358 virksomheder tilsluttet sig UN Global Compact.

  Analysen kan læses her.