EIB dropper udlån til fossile brændstoffer

  Olie, gas og kulvirksomheder får i fremtiden sværere ved at finansiere deres projekter med penge fra EU’s investeringsbank, EIB.

  Ifølge The Guardian har EIB planer om at stoppe for pengestrømmen til energi infrastrukturprojekter, der skal udlede fossile brændstoffer i 2020.

  Banken bliver nødt til at tilpasse sine langsigtede investeringer, så de stemmer overens med Parisaftalen, skriver avisen. Her lyder målsætningen, at temperaturen ikke må nå et niveau, der er højere end 1,5 grader varmere end de var i 1990.”Overgangen er vidtrækkende. Der er behov for solidaritet for støtte potentielt sårbare grupper og regioner,” skriver EIB i en rapport.

  Danske Bank og Nordea er med på vognen

  Ifølge The Guardian kommer udspillet samtidig med, at presset stiger på de finansielle institutioner for at droppe projekter, der udleder meget kulstof.

  Ifølge klimaorganisationen Oil Change International bør EIB’s skridt gøre, at andre finansielle institutioner slutter trop og dropper finansieringen fossile brændstoffer.

  https://borsen.dk/nyheder/generelt/artikel/1/385107/skidt_nyt_for_olie-_og_gasvirksomheder_verdens_stoerste_multilaterale_bank_dropper_udlaan_til_fossile_braendstoffer.html?fbclid=IwAR23utA1v20x4nsItINz8SwpYO0mJ_YbWUEdAQ_z03DJghMUIuVLwyktN-o