EU-medlemsstaterne godkender en opdateret aftale om bæredygtig finansiering

  EU’s medlemsstater er netop blevet enige om en let modificeret version af EU’s bæredygtige investerings-taxonomi, der sigter mod at tydeliggøre, hvilke sektorer der virkelig er grønne og hjælpe med at kanalisere milliarder mod disse sektorer og flytte EU’s økonomi mod bæredygtighed. Det skriver WWF 16..december. 

  Den tidligere omhyggeligt forhandlede version blev blokeret af ni lande sidste onsdag, hovedsageligt fordi de ønskede flere garantier om ‘teknologisk neutralitet’ for derefter at skubbe til atomenergi.

  Det finske formandskab fremsatte tre ændringsforslag til at imødekomme de ni blokerende lande: Frankrig, Det Forenede Kongerige, Den Tjekkiske Republik, Polen, Ungarn, Slovakiet, Bulgarien, Rumænien og Slovenien: ændringsforslagene fokuserer på målet om klimaforebyggelse (art 6) og Do No Significant Skadeklausul (art 12).

  Det er nu over til Europa-Parlamentet at se, om det betragter den nyligt vedtagne rådsstilling stærk nok.

  Sébastien Godinot, økonom ved WWFs europæiske politikontor  sagde: 
  “Der er ingen tid at miste ved at rydde op i Europas økonomi, så selvom vi foretrækkede, at sidste uges aftale var gennemført, er vi glade for, at medlemsstaterne nu er enige om det. det er nu, det er op til Parlamentet at kontrollere, om de ændringer, som Rådet har medført, er acceptable: balancen i aftalen bør ikke overtrædes. ”

  http://www.wwf.eu/?uNewsID=357315