EU tilføjer sortlisten over skattely med Caymanøerne og Panama

  EU’s finansministre tilføjede tirsdag (18. februar) Caymanøerne og Panama sammen med Palau og Seychellerne til blokens sortliste over skatteparadiser, der nu inkluderer tolv lande.

  De fire territorier har tilsluttet sig klubben i ‘ikke-samarbejdsvillige jurisdiktioner til skattemæssige formål som en konsekvens af “ikke at leve op til deres forpligtelser”, sagde Europa-Kommissionens næstformand for økonomi Valdis Dombrovskis efter mødet.

  Listen inkluderer også Fiji, Oman, Samoa, Trinidad og Tobago, De amerikanske Jomfruøer og Vanuatu samt de amerikanske territorier Amerikansk Samoa, Guam og De amerikanske Jomfruøer.

  Ministerernes beslutning om at medtage Caymanøerne var resultatet af, at landet ikke anvendte passende foranstaltninger inden for kollektive investeringsbiler.

  For Palau og Panama på radaren i lang tid påpegede medlemslandene den manglende skattemæssig gennemsigtighed af finansielle oplysninger. Når det kommer til Seychellerne, hævdede EU27, at øgruppen har “skadelige præferenceopgiftsordninger.”

  Tyrkiet blev afbrudt, da medlemslandene forventer, at landet “gør konkrete fremskridt med effektiv gennemførelse af den automatiske udveksling af information” med EU inden årets udgang, læste dokumentet, som ministrene har godkendt.

  EU expands tax heavens blacklist to Cayman Islands and Panama