Hård kerne af lønførende topchefer i danske selskaber

  En gruppe topchefer skiller sig mærkbart ud i toppen af den danske lønelite, viser en opgørelse af de foreløbige årsregnskaber. Svulstige bonusser og særlige tillæg har sendt flere lønninger på raketfart. Det viser en opgørelse, Finans har lavet over størstedelen af de årsregnskaber, der er kommet for 2019.

  Lundbecks Deborah Dunsire, Novo-chef Lars Fruergaard Jørgensen, Carlsbergs Cees ’t Hart, Pandora-topchef Alexander Lacik, Vestas-topchef Henrik Andersen, Chr. Hansens Mauricio Graber og Danske Banks Chris Vogelzang har med årslønninger på den rigtige side af 20 mio. kr. lagt sig klart i førerfeltet i den gruppe på 17 selskaber, som Finans har set på.

  Finans’ opgørelse viser, at de 17 virksomheders samlede udgifter til den adm. direktør i 2019 er steget med 13 pct.

  Ifølge Anders Schelde, investeringsdirektør i MP Pension, skal man altid skal passe på med at konkludere for meget på baggrund af ét års udvikling.

  »Men omvendt ser jeg ikke nogen tegn på, at den 20-årige trend mod højere topcheflønninger er brudt. Tværtimod. Og det rejser jo spørgsmålet: Stopper det aldrig?,« siger han.

  https://finans.dk/karriere/ECE11925074/bonusser-og-saertillaeg-skaber-haard-kerne-af-loenfoerende-topchefer/?ctxref=forside