Globale solenergianlæg fortsætter dobbeltcifrede vækstrater ind i det nye årti, IHS Markit, der en af ​​verdens førende inden for finansiel information og analyse. Nye årlige installationer i 2020 vil nå 142 gigawatt (GW). Det er en stigning på 14% i forhold til det foregående år. 

De forventede 142 gigawatt er syv gange større end den samlede kapacitet, der var installeret ved starten af ​​det foregående årti (20 GW i 2010). Væksten har også været betydelig med hensyn til geografisk rækkevidde. Der var 7 lande med mere end 1 GW installeret kapacitet i 2010, de fleste af dem begrænset til Europa. IHS Markit forventer, at mere end 43 lande opfylder denne tærskel ved udgangen af ​​2020.

Kina – efterspørgsel efter solenergi i 2020 vil være lavere end historiske installationstoppe på 50 GW i 2017. Efterspørgslen i Kina er i en overgangsfase, da markedet bevæger sig hen imod, at solenergi bliver usubsidieret og konkurrerer med andre former for produktion, og der er en vis dvælende usikkerhed, mens man venter frigivelsen af ​​den nye 14. femårsplan, der annonceres næste år.

USA – Installationer forventes at vokse 20% i 2020, hvilket konsoliderer De Forenede Staters position som verdens næststørste marked. Californien, Texas, Florida, North Carolina og New York vil være de vigtigste drivkræfter for den amerikanske efterspørgselsvækst i de næste fem år.

Europa – Efter næsten fordobling af installationer i 2019 forventes Europa endnu at fortsætte med at vokse inn 2020, tilføje mere end 24 GW – en stigning på 5% i løbet af 2019. Spanien, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og Ukraine vil være førende efterspørgselskilder, tegner sig for 63% af de samlede EU-installationer i det kommende år.

Indien – Efter et fladt år i 2019 forventes installationer på grund af politiske usikkerheder og indvirkningen af ​​importafgifter på solceller og moduler at vokse igen og overgå 14 GW i 2020. Lavere modulpriser og en stor rørledning af projekter forventes at anspor til tilbagevenden til vækst.

http://news.ihsmarkit.com/prviewer/release_only/slug/bizwire-2020-1-7-solar-installations-to-grow-by-additional-142-gw-in-2020-seven-times-the-worlds-total-solar-installations-a-decade-ago