Jørgen Huno Rasmussen kritiserer Sydbank for mangel på god governance

    Den kendte erhvervsmand Jørgen Huno Rasmussen – der bl.a. er tidligere topchef for FLSmidth og har erfaring fra finansielle virksomheder i sit tidligere virke som formand for Tryg og nu som formand for Lundbeckfonden – melder sig ind i debatten om selskabsstyringen i Sydbank. Det gør han i et interview med FinansWatch.

    Han kommenterer på udviklingen, efter at fire bestyrelsesmedlemmer, heriblandt daværende formand Torben Nielsen, valgte at forlade bestyrelsen tilbage i septemper sidste år.

    To af posterne – en kandidat med erfaring fra ledelsen af et finansielt institut og en ny formand for revisionsudvalget – er endnu ikke besat. “Jeg kan konstatere, at der har siddet en meget erfaren formand, en næstformand og to øvrige medlemmer, som har forladt bestyrelsen tilsyneladende efter en konflikt med direktionen.  Vel at mærke uden at selskabet har givet nogen forklaring herpå,” siger Jørgen Huno Rasmussen. Han udtaler sig på baggrund af mediedækningen af sagen, som har fyldt meget de seneste måneder. Han har i flere sammenhænge markeret sig i debatter om god selskabsstyring, herunder i sin tid som formand for forsikringsselskabet Tryg.

    https://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/Sydbank/article11875496.ece?utm_campaign=Watch%20Anbefaler&utm_content=2020-01-19&utm_medium=email&utm_source=watchmedier