Jyske Bank skal videreudlåne EU-støtte til danske SMV’er med grønne projekter

  EIB godkender en lånefacilitet på 1,5 mia. DKK (200 mio. EUR) til Jyske Bank med henblik på at udvide långivningen til SMV’er og mid cap-virksomheder og underskriver den første pulje på 750 mio. EUR

  Mindst 20 % af det samlede lånebeløb skal gå til bæredygtige projekter, herunder løsninger inden for offentlig transport.

  Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Jyske Bank A/S har underskrevet en låneaftale på 750 mio. DKK til støtte for små og mellemstore virksomheder samt mid cap-virksomheder. Låneaftalen vedrører den første pulje af en større facilitet på 1,5 mia. DKK, som EIB godkendte tidligere på måneden. Via Jyske Banks videreudlån bidrager EIB til bæredygtig vækst og beskæftigelse i Danmark.

  Klimaforandringerne står højt på de fleste finansielle institutioners dagsorden, og ifølge aftalen skal mindst 20 % af den finansiering, der er til rådighed, da også videreudlånes til virksomheder med klimarelevante forretningsmodeller eller -planer. Blandt de sektorer, der kan komme i betragtning, er bæredygtig offentlig transport, f.eks. elbusser.

  “Adgang til finansiering er fortsat et problem over hele Europa, uanset om vi kan lide det eller ej,” udtaler Alexander Stubb, næstformand i EIB. “Denne facilitet er rettet mod de virksomheder, som måske ellers har svært ved at finde finansiering. Danmark er stadig centrum for innovation af både produkter og forretningsidéer, så det glæder mig meget, at EIB kan give en hjælpende hånd til det økosystem.”

  “Lige siden vores første aftale i 2012 har EIB’s bidrag til finansiering af leasingforretningen i Jyske Finans A/S været af stor værdi, fordi det gør, at vi fortsat kan levere markedsledende løsninger til vores kunder. Jyske Bank A/S og Jyske Finans A/S fokuserer i stigende grad på klimadagsordenen, navnlig med hensyn til innovative løsninger inden for vejtransport, men også klimaforbedringer inden for andre sektorer. Vi sætter pris på og glæder os til at fortsætte samarbejdet med EIB om denne form for forretning,” siger Claus Birn Jensen, direktør for Corporate Competence Centre, og Allan Mortensen, forretningsdirektør i Jyske Finans.

  (Pressemedelelse)