Klimarådet anbefaler CO2-afgift på flyrejser

  Vi bliver nødt til at betale den pris, det koster at udlede CO2, lyder det fra Klimarådets formand, ifølge DR.

  Når vi fremover booker en flytur sydpå eller over Atlanten, så skal billetten være dyrere, end den er i dag. Det mener Klimarådet.

  – Flyrejser er et stort og voksende problem for klimaet. Det er vokset med 50 procent siden 1990, og det kommer til at vokse yderligere frem mod 2050, siger Peter Møllgaard, som er formand for Klimarådet.

  Derfor er det vigtigt, at man gør noget fra dansk side, der kan hjælpe klimaet på vej, mener formanden og foreslår, at man lægger en CO2-afgift på flyrejserne.

  Vi bør lægge nogle afgifter på den CO2, som bliver brændt af i atmosfæren, når man flyver, så flyrejser kommer til at afspejle den sande pris, som det koster at flyve. Vi bliver nødt til at betale den pris, det koster at udlede CO2, siger han.

  Ifølge opgørelser fra IATA (Den internationale lufttransport-sammenslutning, red.) vil flytrafikken i Danmark og andre europæiske lande stige med to procentpoint om året frem mod 2037.

  Det vil betyde – hvis prognoserne holder stik – at vi i 2037 vil have over 50 millioner passagerer gennem de danske lufthavne. Og fortsætter udviklingen i samme tempo, vil tallet lyde på godt 67 millioner passagerer i 2050.

  læs mere:

  https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/klimaraadet-anbefaler-co2-afgift-paa-flyrejser