Markedet for ansvarlige investeringer er en jungle

  Markedet for ansvarlige investeringer er en jungle for virksomheder og investorer, skriver Finans.dk.

  Milliarderne strømmer ind i de såkaldt ansvarlige investeringer, men markedet er ifølge flere eksperter stadig en jungle.

  Spørger man Finans Danmark, hvor mange investeringsforeninger, der udbyder ansvarlige investeringer herhjemme, får man ikke noget svar. Man har endnu ikke har en definition på ansvarlighed.

  Samtidig er antallet af rådgivere, der bedømmer virksomhedernes ansvarlighed, eksploderet. Deres karakterer er ofte svære at gennemskue og umulige at sammenligne. Sådan lyder det fra flere eksperter.

  »Det er stadig en jungle. Hvis du sidder derhjemme og gerne vil sammensætte en portefølje med ansvarlige investeringer, så er det op ad bakke,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, tidligere chefanalytiker i Morningstar og nu selvstændig konsulent.

  Der findes ifølge ACCF, en amerikansk tænketank, mere end 100 selskaber, der i dag indsamler data om virksomhedernes ansvarlighed. De fire største, som bl.a. tæller MSCI, har hver deres karakterskala.

  https://finans.dk/privatokonomi/ECE11206507/markedet-for-ansvarlige-investeringer-er-en-jungle-for-virksomheder-og-investorer/?ctxref=ext