MP pension til Danske Bank: Drop bonusser til bankens ledelse

Danske Bank bør undlade bonusser: MP Pension opfordrer til samfundssind. Det vil være samfundssind af Danske Bank at droppe bonusser til bankens ledelse i en vanskelig tid, lyder det fra MP Pension.

Danske Bank bør undlade bonusser: MP Pension opfordrer til samfundssind. Det vil være samfundssind af Danske Bank at droppe bonusser til bankens ledelse i en vanskelig tid, lyder det fra MP Pension i en artikel på Finans.dk.

Danske Bank vil ikke betale udbytte for 2019 på grund af coronapandemien. Det fastslog banken mandag for bedre at kunne »begrænse de økonomiske konsekvenser« for kunder og samfundet som helhed.

Men coronakrisen får ikke Danske Bank til at sløjfe direktionens bonusprogrammer. Banken holder fast i direktionens variable løn, oplyser bankens HR-direktør, Karsten Breum.

Ifølge BBC har ledelsen i britiske storbanker som HSBC, RBS og Lloyds besluttet at opgive deres 2020-bonusser efter anbefaling fra Bank of England om at begrænse bonusser. I Spanien har BBVA gjort det samme, mens Deutsche Bank ifølge Reuters overvejer at følge efter.

følge Carsten Tanggaard, professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, er udbytter og bonusudbetalinger forskellige diskussioner.

»Udbytterne bestemmer aktionærerne selv over, mens banken kan være kontraktligt forpligtet til at udbetale bonusser. Men derfor kan det jo godt være i bankens interesse alligevel at sløje den variable løn under sådan en krise her,« siger han.

ifølge Finans.dk vil Karsten Breum ikke kommentere, hvad andre banker gør og ikke gør omkring variabel løn i denne tid.

“Danske Bank har fuld fokus på at hjælpe vores kunder i videst muligt omfang i denne udfordrende tid. Koncernen har ikke varslet lønnedgang for nogen som følge af corona. Hvad angår den variable engangsudbetaling, så afspejler den koncernens samlede finansielle resultater, og som det allerede er meldt ud, så forventes resultatet at blive påvirket negativt af corona, hvilket betyder, at de variable engangsudbetalinger vil blive mindre,« siger han i en udtalelse.

https://finans.dk/finans2/ECE12088228/danske-bank-holder-fast-i-chefbonusser-som-andre-har-sloejfet/?ctxref=forside

https://finans.dk/finans2/ECE12090722/danske-bank-boer-undlade-bonusser-pensionskasse-opfordrer-til-samfundssind/?ctxref=forside