MSCI offentliggør ESG-ratings

  En af de førende ESG-dataleverandør, MSCI, gør dele af sine ESG-ratings offentligt tilgængelig. Tidligere har en anden global ESG-dataleverandør, Sustainalytics, gjort deres ESG-ratings tilgængelige via Yahoo Finance.  For begge dataleverandører gælder dog, at det er en begrænset datamængde som offentliggøres.  

  MSCI oplyser, at “Som en del af en kampagne for at øge ESG-gennemsigtighed og data for investorer, vil MSCI ESG Research gøre mere end 2.800 virksomheder på sit globale aktieindeks MSCI ACWI online tilgængeligt. 

  Værktøjet vil give investorer, virksomheder og andre interessenter mulighed for at se hvert selskabs ESG-rating og -historie, benchmark mod peers og undersøge ESG-relaterede spørgsmål, der berører de enkelte virksomheder.

  Derudover oplyser MSCI, at den planlægger at stille ESG-ratings for 7.500 virksomheder i MSCI ACWI Investable Markets Index til rådighed i 2020.

  MSCI ESG Research vurderer virksomheder i en AAA- til CCC-skala efter deres eksponering for ESG-risici og hvor godt de styrer risiciene i forhold til jævnaldrende.

  ESG betragtes i stigende grad af globale investorer som en kritisk faktor for opbygning af bedre porteføljer, ”sagde Remy Briand, leder af ESG hos MSCI. ”Vi vil tilskynde til åben åben diskussion blandt investorer og virksomheder om, hvordan man forbedrer bæredygtighed overalt, og håber, at det at gøre MSCI ESG-ratings tilgængelige for alle vil lette disse diskussioner.”

  MSCI ESG Research vil også introducere en batchrapporteringstjeneste designet til at gøre kundernes regelmæssige rapportering lettere og mere omfattende.

  Dette er baseret på feedback fra klienter, der angav, at de ønsker mere gennemsigtighed og intelligens for bedre at muliggøre ESG-rapportering.

  https://www.reuters.com/article/us-msci-esg-ratings/msci-arms-all-investors-with-esg-ratings-of-2800-top-firms-idUSKBN1XZ1LM