Ny EU-kommission vil indføre CO2-importskat

    Den nye EU-kommission har ambitioner om at fremsætte et forslag om at indføre en CO2-skat på varer, der bliver produceret uden for Europa, skriver mediet EnergiWatch.

    Står det til Ursula von der Leyen, den kommende formand for EU-Kommissionen, vil EU i løbet af de kommende år få indført en CO2-skat. Det vil sige, at varer fra tredjelande vil få pålagt en ekstra told eller skat, som modsvarer, hvor stort et CO2-udslip, der har været ved at producere den.

    Hver af de nye kommissærer, som skal være med i Von der Leyen-kommissionen, har fået et såkaldt missionsbrev, og blandt andet hos den italienske økonomikommissær, Paolo Gentiloni, står der, at han skal arbejde for at indføre en CO2-skat.

    “Det er et vigtigt værktøj for at undgå CO2-lækage og at sikre, at EU-virksomheder kan konkurrere på lige konkurrencevilkår,” skriver Ursula von der Leyen i brevet. Det er lidt af en opgave, Ursula von der Leyen har sat sine nye kommissærer på, mener Sam Lowe, der er senior research fellow hos den pro-europæiske tænketank European Centre for Reform.

    https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article11709295.ece