Nykredit: Derfor skal kontroversielle selskaber ikke altid blacklistes

    Nykredit skriver i en meddelse, at “Som investor i Nykredit Invest bliver du medejer af en lang række selskaber. Ejerskabet bruger vi aktivt til at presse særligt de mere kontroversielle virksomheder i en bedre retning.

    Videre skriver Nykredit:

    I 2019 har Nykredit Invest indtil videre gjort sin mening gældende på ikke mindre end 10.096 dagsordenspunkter på 778 generalforsamlinger i selskaber verden over. Mere end halvdelen af stemmerne falder på generalforsamlinger i amerikanske selskaber, men Nykredit Invest stemmer faktisk i mere end 40 lande – fra Korea og Japan til Tyrkiet og Brasilien. Det fortæller Søren Larsen, der er chef for bæredygtige investeringer i Nykredit.

    ”Vi har praktiseret aktivt ejerskab i mere end 10 år nu, og dengang var virksomhederne på ingen måde så lydhøre, som de er i dag. I dag har du som investor langt bedre muligheder for at gøre en forskel, og vi oplever, at flere selskaber er villige til at rykke sig i en mere bæredygtig retning og løse de udfordringer, vi som investorer er bekymrede for. Vi ønsker at være en del af løsningen, og her handler det ikke kun om at støtte de virksomheder, der allerede er i mål, men også dem der er på vej,” udtaler Søren Larsen.

    Pt. er Nykredit Invest i såkaldt dialog med 22 selskaber, der har brudt menneskerettigheder, miljøkonventioner etc.