PFA lancerer klimavenlige pensionsopsparinger

  PFA Pension er efter mange måneders tilløb klar med et nyt pensionsprodukt, PFA Klima Plus, hvor alle penge bliver investeret i virksomheder eller projekter, som samlet set fra 2025 ikke påvirker klimaet negativt og fra 2030 bliver CO2-reducerende, skriver Finans.dk

  »Vi har brugt lang tid på at få det skruet ordentligt sammen, og vi bliver ret ortodokse i vores tilgang og kommer til at foretage mange fravalg af virksomheder, som ikke bidrager aktivt til at nedbringe eksempelvis CO2-udledningen,« siger Allan Polack, adm. direktør i PFA til Finans.dk.

  Det nye produkt er et markedsrenteprodukt og får alle de klassiske karakteristika fra dette som frit valg af risikoprofil og automatisk neddrosling af aktieandelen, efterhånden som kunderne nærmer sig pensionering.

  Produktet bliver klinisk renset for fossile brændstoffer. PFA har eksempelvis fravalgt Shell, selvom selskabet har formuleret handlingsplaner, som skal gøre selskabet grønnere, for planerne ligger for langt ude i fremtiden.

  PFA regner med, at den grønne pensionsopsparing giver det samme afkast som det almindelige pensionsprodukt på langt sigt – dog med flere udsving undervejs. En ekspert tvivler.

  »Kunderne skal være opmærksomme på, at man giver pensionsselskabet et mere snævert investeringsmandat. Det kan godt på den lange bane koste lidt på afkastet,« siger Søren Andersen, adm. direktør i FPension.

  https://finans.dk/finans2/ECE11913347/pfa-i-stor-satsning-lancerer-klimavenlige-pensionsopsparinger/?ctxref=forside&fbclid=IwAR3Q3R5-oo7nJIMSzQgNkM3583oGvL2X9sqOpIKLPUaT_QFF0Z-9Hh1EzcY