PKA frasælger yderligere 20 kulselskaber, men fastholder Glencore

  PKA strammer nu kravene til kulindustrien og smider yderligere 20 kulselskaber på porten.Pensionskassen vil fremover som udgangspunkt ikke investere i selskaber med mere end 20 % af omsætningen fra kul, oplyser PKA.

  Med den nye kulgrænse skærper PKA sit fokus på klima og ansvarlighed i investeringerne. Det fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i PKA, Dewi Dylander.

  ”Det er helt centralt for PKA at være en ambitiøs og ansvarlig grøn investor, og vi arbejder hele tiden på at få vores investeringsportefølje til at stemme overens med målsætningerne i Paris-aftalen. Der er ikke plads til selskaber, som ikke er villige til at omstille sig til en virkelighed med mindre kul og mere grøn energi, og derfor strammer vi nu kravene til kulsektoren og ekskluderer endnu en lang række kulselskaber,” siger Dewi Dylander.
  En gennemgang af aktiebeholdningerne blandt landets 11 største pensionskasser, som Børsen har foretaget, viser, at otte af pensionskasserne samlet har investeringer for over 750 mio. kr. i kulminegiganterne Glencore, BHP Billiton Group og Anglo American Plc, der bl.a. hver især ejer en tredjedel af Carrejón-kulminen.
  PKA har oplyst, at de trods de skærpede krav fastholder Glencore i porteføljen.
  Tæller man de 30 største børsnoterede kulminegiganter med, overstiger investeringerne fra de 11 største pensionskasser 1 mia. kr. Kulmineinvesteringerne vækker kritik fra verdens største uafhængige miljøorganisation, Greenpeace.
  “Man kan ikke kalde sig en ansvarlig og grøn investor, hvis man har aktier i nogle af de store kulmineselskaber,” siger Martin Norman, chef for bæredygtige investeringer hos Greenpeace i Norden, til Børsen.