PRI in Person: ”Det er tid til at handle”

  ”Det er tid til at handle,” sagde Bruno Le Maire, Frankrigs økonomi- og finansminister i åbningens hovedtale på PRI i Person i Paris i denne uge. Han understregede med en følelse af presserende opmærksomhed på, at den finansielle verden ikke gør nok for at imødekomme dagens ESG udfordringer. Det rapporterer mediet https://www.top1000funds.com.

  Bruno Le Maire hilste 1600 delegerede fra nogle 54 lande velkommen til hjemstedet for den historiske Paris-aftale, og sagde, at folk ikke længere vil vente på beslutninger. Befolkningen beder om handling nu og kræver en ny form for kapitalisme. For at undgå populisme er vi nødt til at give konkrete svar på, hvad unge mennesker kræver, opfordrede han.

  Han henviste til virkningen af ​​klimaændringer, voksende ulighed og konflikt og opfordrede til “konkrete” offentlige og private politiske svar, der går ud over “fine ord” for at påvirke reelle ændringer.

  ”Vi er muligvis den sidste generation med mulighed for at handle, når som helst senere, og det vil være for sent,” sagde han. Med hensyn til, at verdensøkonomien er på tværs af veje, opfordrede Le Maire “alle interessenter” til at flytte deres positioner og hjælpe med at skabe en ansvarlig økonomi, der skaber en ny økonomisk model og kapitalisme i det 21. århundrede, der er baseret på socialt ansvar, bæredygtighed og ligestilling blandt og inden for nationer.

  I det, han kaldte ”en glimt af håb”, så han opmuntrende tegn på forandring fra USAs nylige Business RoundTable. Med markering af en afvigelse fra dens traditionelle holdning erklærede den, at landets store selskaber ikke skulle styres i aktionærernes interesse, men også i interessenternes interesser. Andre tegn på reelle fremskridt inkluderer Frankrigs nylige beslutning om at lægge vægt på lovgivningens virksomhedsleders sociale og miljømæssige ansvar, sagde han.

  France urges more ESG action