Rolf Kjærgaard: investeringer i fremtidens bæredygtige løsninger vil drive væksten fremover

    Regnskabsåret 2019 endte for sjette år i træk med et trecifret millionoverskud for statens finansieringsfond, Vækstfonden. I en meddelelse i forbindelse med årsrapporten understreger administrerende direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, at investeringer i fremtidens bæredygtige løsninger vil drive væksten fremover.

    I meddelelsen hedder det bl..a.:

    Kort inden årsskiftet etablerede regeringen og partierne bag finanslovsaftalen Danmarks Grønne Fremtidsfond på i alt 25 mia. kr. Initiativet styrker bl.a. Vækstfonden med 4 mia. kr., øremærket til investeringer i grønne løsninger og teknologier. Danmark har en global, grøn førerposition og administrerende direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, understreger, at investeringer i fremtidens bæredygtige løsninger vil drive væksten fremover.

    “Klimadagsordenen og det at vi som forbrugere og investorer er blevet meget mere bevidste om vores aftryk på verden, gør det stadig mere vigtigt for virksomhederne at kunne levere bæredygtige løsninger for også at være økonomisk bæredygtige. Det er derfor essentielt, at investeringer i bæredygtige teknologier og løsninger forbliver i fokus, også i en krisetid som denne. Et grønt og samfundsmæssigt afkast på den lange bane vil også skabe økonomisk afkast. Derfor ser vi meget frem til, at milliarderne fra Danmarks Grønne Fremtidsfond kan komme ud at arbejde – I Vækstfonden er vi klar.”

    I 2020 forventer Vækstfonden gennem et fortsat stærkt samarbejde med pensionskasser, banker, investorer, rådgivere og andre offentlige aktører i ind- og udland at nå ud til mange hundrede virksomheder fordelt i hele landet. Fokus vil på den korte bane være på at hjælpe flest muligt COVID-19 ramte virksomheder, så fonden på den lange bane kan være med til at understøtte og udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.