Sportmaster, Synoptik, Babysam og Lagkagehuset forsvarer sig i sag om skattely

  Sportmaster, Synoptik, Babysam og Lagkagehuset forsvarer sig nu mod beskyldninger om, at de har modtaget hjælpepakker fra staten, samtidig med at de hører hjemme i skattely.

  »Nu er det nok!«

  Sådan skriver Sportmaster i en Facebookopdatering efter at have mødt hård kritik for at have fået del i regeringens coronahjælpepakker, i følge en artikel i Berlingske Business.

  Opråbet på Facebook kommer i kølvandet på en TV 2-udsendelse i torsdags, hvor Sportmaster sammen med seks andre virksomheder – Synoptik, Babysam, Gate Gourmet, Lagkagehuset, Euro Cater og BC Hospitality Group – blev kritiseret for at være baseret i internationale skattely, samtidig med at de havde modtaget tilsammen 261 millioner kroner fra regeringens lønkompensationspakker. Babysam, Synoptik og Lagkagehuset har ud over Sportmaster siden udsendelsen også taget til genmæle på sociale medier.

  »TV 2s journalistik er tendentiøs og rammer os og vores medarbejdere hårdt.⁣ Vi har dansk CVR-nummer og beskæftiger mere end 1000 dygtige medarbejdere.⁣ Vi har dansk overenskomst og danske kontrakter.⁣ Vores ejere har tilført et trecifret millionbeløb til Danmark for at redde selskabet,« skriver Sportmaster i Facebook-opslaget.

  »De (TV 2, red.) får det til at fremstå, som om der via Sportmaster havner COVID-19-støttemidler i udlandet. Det er ikke korrekt – og det ved de,« tilføjer sportskæden.

  »Mistænkeliggøres uden grund«

  Sportmaster påpeger i sit genmæle, at virksomheden er ejet af Sportmaster Operations PTE. LTD., der er registreret i Singapore, som ikke er på EUs sortliste.

  Babysam kommer med samme pointe i sin reaktion på kritikken om brug af skattely. Babyudstyrskæden skriver i et Facebook opslag, at 65 pct. af aktierne er ejet af danske investorer, mens resten primært er ejet af internationale pensionskasser gennem et selskab på den selvstændige britiske ø Guernsey. Guernsey er ikke registreret som skattely på EUs liste.

  »Vi er en dansk kæde, der betaler skat og afgifter i Danmark og sikrer jobs til vores 450 dygtige medarbejdere, som har gode udviklingsmuligheder og arbejder under overenskomst hos os,« skriver Babysam.

  »Det gør vi med opbakning fra vores ejere, der altid har støttet Babysam – også efter finanskrisen, hvor vi havde nogle markante underskud, som efterfølgende har givet os et stort skattefradrag,« tilføjer selskabet i opslaget.

  Også hos Synoptik har man taget til genmæle. I et opslag på Facebook skriver optikerkæden, at den »mistænkeliggøres uden grund« og ikke er baseret i et skattely. Den påpeger yderligere, at den i 2018 betalte 22,3 pct. i selskabsskat af overskuddet fra aktiviteter i  Danmark, Norge og Sverige. Selskabsskatten i Danmark ligger på 22 pct.

  https://www.berlingske.dk/business/virksomheder-haengt-ud-for-skattely-tager-til-genmaele-nu-er-det-nok