To Nordea Star-fonde med dobbelt så højt afkast som deres benchmark

    Duksene i den danske skov af investeringsfonde er ved at smadre et gammelt ordsprog inden for investeringsbranchen. Fonde med fokus på etikken har nemlig klaret sig bedre end deres benchmark, og fondene er dermed ved at tage livtag på udtrykket »etik koster på afkastet«. Det skriver Finans.dk

    Ser man på Nordea Invests flagskibe inden for ansvarlig investering, de såkaldte Stars-fonde, har to fonde indtil nu i år givet et dobbelt så højt afkast som deres benchmark.

    »Det er helt fantastisk, og det underbygger vores holdning om, at det ikke skal koste noget at investere på denne måde. Tidligere har mange haft en forventning om, at det kunne koste på afkastet at investere ansvarligt – den holdning, mener vi, er forældet. Vi har ikke villet tage munden for fuld ved at sige, at ansvarlighed altid gav et højere afkast, men vi har sagt, at vi forventer, at det vil give et bedre risikojusteret afkast på sigt. Og her kan vi så se, at ansvarlig, bæredygtig investering i år har givet et meget bedre afkast,« siger Eric Pedersen, der er direktør i Nordea Invest.

    I Nykredit Invest har aktiefonden Globale Aktier SRI indtil nu i år givet et afkast på over 12 pct., hvilket er næsten 4 pct.point bedre end fondens benchmark. Hvis man ser over en 10-årig periode, viser tal fra rating- og analysebureauet Morningstar.

    https://finans.dk/investor/ECE10106781/duksefonde-har-vist-at-etikken-i-investeringer-ikke-behoever-at-koste-paa-afkastet/?ctxref=ext