Tyskerne har nu brintstrategi. Dansk Energi: Danmark bør følge trop

  Tysklands regering har officielt vedtaget en national brintstrategi, som afsætter 9 milliarder euro til udviklingen af brint. Danmark bør følge trop, mener Dansk Energi. Med Tysklands strategi føjes Europas største økonomi til listen over lande, der satser på brint.

  Tyskland tilføjes nu listen af lande, der har vedtaget en national strategi for udviklingen af bæredygtig brint. Som del af en større økonomisk stimuluspakke har den tyske regering valgt at afsætte syv milliarder euro til opskalering af brintteknologier i Tyskland. Yderligere to milliarder sættes af til internationale samarbejder.

  Med den netop vedtagne strategi ønsker den tyske regering at fremme bæredygtig brintproduktion baseret på el fra vedvarende energi. Dette skal opnås ved at bygge elektrolyseanlæg med en kapacitet på 5 GW, som kan levere ca. 14 TWh bæredygtig brint senest i 2030. Det nuværende tyske brintforbrug i industrien er ca. 55 TWh, men analyser peger på at brintforbruget kan stige markant i fremtiden.

  Den tyske regering vurderer derfor også, at landet ikke har tilstrækkelige VE-ressourcer til at dække den potentielt enorme efterspørgsel efter bæredygtig brint, og vil således forblive importør af energi. Derfor afsættes 2 milliarder euro til internationalt samarbejde.

  So ein Ding müssen wir auch haben

  At tyskerne, ligesom andre europæiske lande, nu har en brintstrategi bør være et vigtigt signal til Danmark om, at vi skal op i fart, mener Morten Stryg, der er chefkonsulent i Dansk Energi:

  – Danmark risikerer at blive overhalet af vores nabolande, hvis vi ikke får lagt en ambitiøs kurs frem mod 2030. Holland, Norge, Portugal og nu også Tyskland satser stort på brint og Power-to-X med dedikerede brintstrategier. Det er vigtigt, at regeringen kigger på en dansk handlingsplan, så Danmark bliver en del af førerfeltet indenfor brint og Power-to-X.

  Konkurrencedygtige elpriser og et stort VE-potentiale med særligt favorable hav- og landvindsressourcer gør nemlig, at brint og Power-to-X-potentialet er stort i Danmark.

  – Brint kan blive et eksporteventyr for Danmark. Med en ambitiøs brint- og Power-to-X- strategi kan der både bidrages til 70 procent klimamålsætningen i 2030, og samtidigt udvikles fremtidens danske energiindustri som potentielt kan levere eksport af teknologi og energi, lyder det fra Morten Stryg.

  https://www.danskenergi.dk/nyheder/tyskerne-har-nu-brintstrategi-danmark-boer-foelge-trop?fbclid=IwAR36jjBjKMxMWTUL2f303HTKNKZPRsNIzKBHn4fwio4W0pxbMbTI098j16M