UK myndighed: Ryanair misinformerer om “klimaresultater” i annoncer

  En britisk myndighed forbød onsdag d. 5. feb. annoncer fra Ryanair, der fremsatte ”vildledende” påstande over det irske luftfartsselskabs ”lave” niveau for kulstofemissioner.  Klimaorganisationer byder forbuddet velkommen.

  Advertising Standards Authority (ASA) fastslog, at luftfartsselskabets reklamer overtrådte den britiske regulator’s regler for miljøkrav og om vildledning af forbrugere.

  Ryanair pralede af, at det “har de laveste kulstofemissioner fra ethvert større flyselskab”.

  ASA sagde, at det havde opfordret Ryanair til “at sikre, at de, når de fremsætter miljøresultater, at de havde tilstrækkelige beviser til at underbygge dem og sikre, at grundlaget for disse påstande blev gjort klart”.

  Som reaktion sagde Ryanair, at det var “skuffet og overrasket” og fastholdt, at det er det “grønneste” luftfartsselskab i Europa – og tilføjede, at det med succes havde kørt den samme reklame i ti europæiske nationer.

  Ryanair blev inkluderet på en top 10-liste over forurenere sidste år, rangordnet sammen med nogle af kontinentets beskidtste kulkraftværker, ifølge data fra emissioner.

  Flyselskabet opnåede sin tvivlsomme anerkendelse takket være delvis sine korte flyvninger internt til EU, der er dækket af ETS. Internationale fly, der afgår eller lander uden for EU, er ikke inkluderet.

  https://www.euractiv.com/section/aviation/news/ryanairs-green-claims-branded-misleading-by-uk-regulator/