---ANNONCE---
ESG-NYT Verdens største investor: Socialt ansvar er bedre end grådighed

  Verdens største investor: Socialt ansvar er bedre end grådighed

  Larry Fink, der har gjort BlackRock til verdens største kapitalforvalter, er i færd med at planlægge et generationsskifte, selv om han langtfra er løbet tør for krudt. Hans årlige brev til topcheferne i de selskaber, BlackRock investerer i, vækker debat som aldrig før – er han Wall Streets gode samvittighed eller en hykler?

  Der bliver lyttet til Larry Fink. Det hører sig til, når man leder verdens største kapitalforvalter, hvis klienter tæller centralbanker, statslige investeringsfonde og store pensionsfonde. Kapitalforvalteren BlackRock har over 6,4 billioner dollar i forvaltede midler.

  Og når Larry Fink ikke rådgiver klienter eller dukker op på TV som kommentator, er det hans årsbrev til de virksomheder, hans klienters penge er investeret i, der bliver læst og kommenteret.

  Endda lod flere medier sig tidligere i år narre af en falsk version, der tilmed henviste til en falsk udgave af BlackRocks hjemmeside. Nu ville BlackRock arbejde med klimamål og skille sig af med investeringer relateret til fossile brændstoffer, bedyrede det falske brev, som nåede at blive omtalt i Financial Times, før BlackRock afslørede fupnummeret.

  X