De FN-støttede principper for ansvarlige investeringer (PRI) har identificeret 36 investeringsforvaltere og ejere af aktiver som “Leaders” i forhold til PRI Reporting Framework.

Listen over de førende, som ikke er rangeret, indeholder 16 aktivejere og 20 investeringsforvaltere, der har udvist “a breadth of responsible investment excellence” og har udmærket sig specifikt i årets tema: klimarapportering.

Listen inkluderer bl.a. danske AkademikerPension.  Men også Allianz SE, AXA Investment Managers, Candriam, Legal & General Investment Management, Manulife, Natixis, Neuberger Berman, Payden & Rygel, Robeco, State Street Global Advisers, Federated Hermes og flere

CEO for PRI Fiona Reynolds: ”Vi producerede vores anden Leaders’ Group i år med temaet klimarapportering. Klimaforandringer har længe været en prioritet for vores underskrivere og er et strategisk fokus for PRI; at kæmpe for klimahandling er en nøglesøjle i vores plan for ansvarlige investeringer. ”

I 2018 introducerede PRI indikatorer baseret på Financial Stability Board’s Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) anbefalinger i Reporting Framework, og sidste år bekræftede PRI, at rapportering mod TCFD-baserede indikatorer ville blive obligatorisk i 2020.

”Det er en høj prioritet for PRI at støtte vedtagelsen af ​​TCFD-anbefalingerne,” sagde Reynolds, “da de giver en global ramme for oversættelse af klimainformation til økonomiske målinger.”

PRI anvendte “robust metode” baseret på underskrivernes rapporterede data med fokus på reaktioner på klimaforandringsindikatorer for at komme op på listen over 36 ledere.

”Disse ledere har demonstreret en strategisk tilgang til offentliggørelse af klima, som identificeret af PRI, og ekspertise i ansvarlige investeringer på tværs af deres porteføljer,” tilføjede Reynolds.

https://www.unpri.org/winners-of-the-pri-awards-2020/6518.article