Økonomiske Ugebrev lancerede for et par uger siden databasen Xklude, der giver brugerne et overblik over de mest kontroversielle børsnoterede selskaber i verden –  og hvilke institutionelle investorer, som har dem på aktielisterne.

På baggrund af data har vi analyseret hvilke brancher og børser, som tæller flest kontroversielle selskaber. Banksektoren, kul- og olieindustrien er de mest kontroversielle industrier i verden.

Xklude databasen repræsenterer nu mere end 30 investorer med en samlet kapital under forvaltning på over 2.500 milliarder euro.  Investorerne er fordelt på fire lande og vi fortsætter afdækningen af investorer land efter land.

“Første etape, som vi er ved at afslutte i de kommende uger, har haft fokus på de nordiske lande.  Men vi er begyndt at afdække flere andre store investorer i flere andre europæiske lande og opdatere data i Xklude.  Målet er at implementere de største institutionelle investorer i samtlige europæiske lande,” siger redaktør Joachim Kattrup.

For nuværende er de fem mest kontroversielle industrier ”Banking Service”, ”Coal”, ”Oil & Gas”, ”Food & Tobacco” og ”Electricity Utilities.”  I de fem industrier finder vi således flest selskaber, der er rapporteret til kontroversielle temaer.

På top fem listen over mest kontroversielle børser finder vi ”Australian Securities Exchange”, ”Deutsche Börse”, ”Nasdaq Stock Market”, ”New York Stock Exchange” og Selskaber noteret via OTC Markets.  På disse børser finder vi flest selskaber, der er rapporteret til et eller flere kontroversielle temaer.

Link til freemium adgang til xklude databasen (“Sign Up”)

Loading…