I Økonomisk Ugebrev årlige ESG rating af C25 peergruppe performance (Opdateret november 2018) giver vi et overblik over Danmarks største børsnoteredes virksomheders aktuelle evne til at skabe bæredygtig værdi til investorerne.

Ingen af de danske C25 virksomheder formår at bringe sig selv helt i top, men flere kan i underliggende subkategorier fremvise de bedste ratings. Generelt er billedet, at de fleste C20-selskaberne tilhører de allerbedste i verden, men konkurrencen på bæredygtige indikatorer er hård og flere er i en negativ udviklingstendens, hvor afstanden til de globale topperformere i peergruppen bliver større.

Ratingen er baseret på seneste opdaterede data fra ESG portalen CSRHUB, der henter oplysninger for mere end 500 datakilder, herunder bl.a., ASSET4 (Thomson Reuters) Carbon Disclosure Project, EIRIS, Governance Metrics International, IW Financial, MSCI, RepRisk, Trucost, IdealRating og Vigeo.

CSRHUB tildeler en samlet ESG-rating, der genereres fra fire kategorier – ’Community’, ’Employees’, ’Environment’ og ’Governance’. Disse kategorier drives frem af i alt 12 underligende sub-kategorier, der gør det muligt meget specifikt at definere et selskabs stærke og svage sider og sammenligne dette med andre selskaber. CSRHUB´s data danner bl.a. i samarbejde med Sustainalytics grundlaget for vurdering af den bæredygtige præstation i Harvard Business Review´ årlige kåring af ”The Best-Performing CEOs in the World.”


 

 


Peergruppe benchmark:

 

A.P. Møller Mærsk

 

ISS

 

 

Vestas Wind Systems

Novo Nordisk, Lundbeck og Genmab

 

Novozymes og Chr. Hansen

 

Ørsted

 

GN Store Nord og William Demant

 

TDC A/S

 

Pandora

 

Coloplast

 

FLSmidth

 

DSV A/S

 

Carlsberg

 

Banker