---ANNONCE---
Alle

Alle

Ny EU-rapport: Danmark skraber bunden i at beskytte naturen

Hver sjette år indsamler EU data fra medlemslandende på, hvordan de lever op til EU naturbeskyttelsesdirektiver. Det er den største kortlægning af naturens tilstand i Europa med over bidrag fra over 220.000 mennesker på tværs af EU.

Her er de mest kontroversielle brancher

De fem mest kontroversielle industrier i verden er ”Banking Service”, ”Coal”, ”Oil & Gas”, ”Food & Tobacco” og ”Electricity Utilities.”  I de fem industrier finder vi således flest selskaber, der er rapporteres koblet til flest kontroversielle temaer.

Verdensbanken finansierer fossilenergi for mia. af dollars

Verdensbanken kritiseres nu af international klimaorganisation for massivt at finansiere fossilenergi flere steder i verden. Verdensbanken oplyser til Økonomisk Ugebrev, at man ikke længere støtter projekter, som leder efter nye oliefelter. Verdensbanken anerkender dog at de finansierer fossil energidistribution og kapacitetsudvikling for millarder af dollars.

Guide: De syv synder i ESG-ledelse

Mange virksomheder offentliggør stolt, at de ligger blandt de bedste i opgørelser af ESG-ratings. Men pas på: ESG-ratings er ikke altid retvisende. Det er blot en af de fælder, virksomheder kan falde i, når de i bedste mening prøver at løfte et samfundsansvar.

Her er Danmarks højest lønnede topchefer

Novo Nordisks Lars Fruergaard Jørgensen og A.P. Møller-Mærsks Søren Skou er blandt de absolutte lønmæssige sprintere. Det viser Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af Top 100 CEO-lønninger i dansk erhvervsliv.

Ny database afslører investorers kontroversielle investeringer

www.xklude.com giver abonnenter overblik over de kontroversielle investeringer på 25 investorers aktielister. Målet er at dække de største investorer i hele Europa. Xklude.com rangerer både nordiske storinvestorer og globale børsnoterede selskaber efter en ny kontroversielscore.

Studie: Virksomheder får store afkast på bestikkelse

Virksomheder, der betaler bestikkelse, får i gennemsnit pengene mere end otte gange igen – altså hvis de ikke bliver opdaget. Nyt forskningsstudie belyser, hvad der kan lokke chefer på forskellige niveauer ud i de kriminelle handlinger.

Hemmelig optagelse afslører oliechefers private syn på klimaændringer

På et møde sidste år modsagde oliebranchens ledere officielle udmeldninger om, at udledninger af emissioner fra metan var under kontrol, rapporterer New York Times.

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar søger studentermedhjælp (udgivelse og markedsføring)

Som studentermedhjælper arbejder du tæt sammen med redaktøren og salgschefen samt resten af researchteamet og redaktionen, men du får eget ansvar for håndtering af Økonomisk Ugebrev Samfundsansvars e-mail udgivelse og artikelopsætning - med støtte og hjælp, naturligvis.  
X