---ANNONCE---
Nordea

Nordea

Bankerne betaler effektiv selskabsskat på 14-16 pct.

Den officielle selskabsskat er 22 pct. i Danmark. Alligevel betaler bankerne kun mellem 14 og 16 pct. i effektiv selskabsskat af deres overskud før skat. De 14 pct. fremgår af Finanstilsynets årlige opgørelser for bankernes regnskaber.

Her er de mest og mindste aggressive danske storinvestorer

Landets største professionelle investor, ATP, stemte på 25.598 forslag på børsnoterede selskabers generalforsamlinger sidste år, og lønmodtagerfonden stemte nej til hvert femte forslag, som der blev stemt om.

Svag erhvervstillid smitter nu af på grøn omstilling

Den faldende erhvervstillid kan nu aflæses i den bæredygtige udvikling for årets andet kvartal. Klimabarometeret drives kun frem af den Bæredygtige Forbrugeradfærd. Trækker man denne indikator ud af observationen, og ser udelukkende på de to øvrige - Grøn Energiomstillingen og Klimainvesteringer – flader kurven ud.

Coronakrisen trækker privatforbrug mod mere bæredygtighed

Trods stigende arbejdsløshed slog det bæredygtige forbrug rekord i andet kvartal. Den etiske forbruger holder dermed momentum, hvor andelen af elbilsalget for andet kvartal i træk holder sig pænt over fire procent, udviklingen i salget af økologiske fødevare slog rekord og antallet af genbrugsannoncer fulgte med.

Nordea viser potentielt CO2-udslip fra ubrugte oliereserver

Nordea har i samarbejde med Nasdaq lanceret et nyt værktøj, der viser investorernes bæredygtige fodaftryk. Som det mest interessante og nyskabende er beregninger på potentielle CO2-udledninger fra endnu ikke udnyttede olie-, kul- og gasreserver fra fossile selskaber.

Danske storbanker investerer mia. i nye kulkraftværker

Nordea, Danske Bank, Jyske Bank, Nykredit og flere andre banker har milliarder af kroner investeret i selskaber, der bygger nye kulkraftværker. Det står i stor kontrast til bankernes udmeldinger om at bidrage til at udfase kul.

COVID-19 forbrugeradfærd sender elbilsalget i ny rekord

På mange måder har COVID-19 antydet kursen for Klimarådets forslag om at stoppe al salg af benzin- og dieselbiler for at sikre, at én million elbiler kommer på gaden inden 2030. Det handler ikke om ny teknologi, bedre batterier eller favorabel lovgivning, men om nye behov, grønne billån samt ændret forbrugeradfærd.

Nordea og ATP forventer flere ESG-forslag fra aktionærer

Sidste år fik det globale erhvervsliv et nyt formål. Både World Economic Forum og Business Round, formulerede nye manifester for erhvervslivets ”purpose.” Generalforsamlingerne vil det vise hvad der indgår i det nye purpose.

COVID-19 krisen allerede dyrere end klimaplan

En konsekvens for klimaforhandlingerne forude kan være, at balancen mellem kendte og ukendte teknologier forrykkes, og at regeringen i højere grad må søge udviklingsløsninger i det private erhvervsliv fremfor afgifter
X